Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gedupeerden gratis kinderopvang waarschijnlijk gecompenseerd

De gedupeerde ouders in de fraudezaak rond de gratis kinderopvang in Capelle aan den IJssel worden waarschijnlijk gecompenseerd. Als blijkt dat kinderopvangorganisatie De Parel identiteitsfraude heeft gepleegd, ligt er volgens de staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes een slachtofferregeling klaar.
Als blijkt dat er identiteitsfraude heeft plaatsgevonden
Als blijkt dat er identiteitsfraude heeft plaatsgevonden

De staatssecretaris heeft dit toegezegd als reactie op de zorgen van Kamerleden en wethouders in Capelle aan den IJssel.  Het zou betekenen dat de Belastingdienst het reeds gevorderde geld teruggeeft en de schulden kwijtscheldt. Een ex-medewerker zei gisteravond in het programma Opgelicht?! dat er inderdaad gefraudeerd is met DigiD’s. In opdracht vroeg zij de maximale kinderopvangtoeslag voor ouders aan. Naar de eigenaar van kinderopvang De Parel loopt een strafrechtelijk onderzoek op verdenking van fraude, valsheid in geschrifte, misleiding en oplichting.

Geldnood

In de gemeente zijn verschillende ouders in serieuze geldnood gekomen, nadat ze zijn misleid met gratis kinderopvang. De eigenaar van De Parel heeft achter de rug van de ouders om kinderopvangtoeslag opgestreken, vaak voor uren die niet eens zijn afgenomen. De ouders zijn geconfronteerd met een forse naheffing van de Belastingdienst en kunnen geen aanspraak meer maken op huur- en kindertoeslagen.

Verkeerd geïnformeerd

Ouders zijn in principe zelf verantwoordelijk voor hun belastingaangifte. Maar ze vinden dat ze verkeerd zijn geïnformeerd. Zo zou een basisschool ouders juist naar de gratis kinderopvang toegepraat hebben, omdat de opvang er goed zou zijn en gratis bovendien.

De problemen na de fraudezaak van Kinderopvang De Parel stapelen zich op. Gedupeerde ouders zijn in serieuze geldnood gekomen en kunnen geen aanspraak meer maken op huur- en kindertoeslagen. De gemeente Capelle aan den IJssel zit met de handen in het haar. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.