Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouders presenteren zich in videoclip

Welke gastouder koppel je aan welke vraagouders? Gastouderbureau Zoetermeer heeft van enkele gastouders een videoprofiel laten maken om ouders op een laagdrempelige manier kennis met hen te laten maken. Om te beginnen presenteren drie gastouders zich in een video. Het plan is om dit uit te breiden naar meer gastouders van het bureau.
Gastouders presenteren zich in videoclip
Foto: ANP Xtra

Gastouders Judith, Angela en Ingrid bijten het spits af. In de korte videoclips vertellen de gastouders iets over zichzelf, hun gezin, hun woning, de omgeving, het activiteitenaanbod en of ze met een VVE-programma werken. Ouders kunnen in de filmpjes kijken of ze een klik voelen met de gastouder nog voordat ze een afspraak hoeven te maken.

Klanten

Vanessa Verschelden, eigenaresse van Gastouderbureau Zoetermeer: ‘Vroeger moesten wij als bureau inschatten welke gastouder het beste bij een bepaalde klant past en kon je er wel eens compleet naast zitten. Tegenwoordig bekijken nieuwe klanten de profielen en geven bij voorbaat al aan voor welke gastouders ze de voorkeur hebben. Dat is zowel prettig voor de klant als voor ons. Wij gaan nu bekijken of we voor meer gastouders een videoclip laten maken.’

Website

Verschelden vindt dat ook gastouderbureaus zich continue moeten vernieuwen om op de wensen van ouders in te spelen. De website biedt daarom al veel inkijkjes in de dagelijkse praktijk van gastouders. Het gastouderbureau krijgt daar regelmatig enthousiaste reacties op terug. Met de filmpjes wil het bureau potentiële klanten nog meer transparantie bieden.

Bekijk hieronder het videoprofiel van gastouder Judith:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.