Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouders Kinderij stappen over

Gastouders

De gastoudertak van kinderopvangorganisatie Kinderij is veilig gesteld. Gastouderbureau Krokodilletje in Zutphen en kinderopvangorganisatie KION en De Blokkentoren nemen de gastouders van het failliet verklaarde Kinderij over. Ouders en gastouders krijgen deze week bericht over hoe zij kunnen overstappen.

In totaal gaat het om 120 ouders en gastouders. Het Krokodilletje en KION en De Blokkentoren zijn niet de enige organisaties die interesse toonden in de (gast)ouders van Kinderij. Veel ouders hadden ook al een overstapaanbod gehad van gastouderbureau 4Kids uit Heino. Zij twijfelden of ze hierop moesten ingaan en trokken aan de bel bij de curator van Kinderij.

Vergoeding
Eric Looyen, de curator van Kinderij, was minder te spreken over de actie van 4Kids, omdat het initiatief de zoektocht naar een overnamekandidaat zou doorkruisen. 4Kids zou ouders een eenmalige aanbieding hebben gedaan van 75 euro als zij overstapten naar een gastouder van hun bureau. De curator adviseerde ouders om eerst de bijdrage voor februari te betalen bij Kinderij, totdat er een definitieve overnamekandidaat was gevonden.

Bso’s en kinderdagverblijven
Die is er inmiddels. Voor de kinderdagverblijven en de bso’s van Kinderij is nog geen definitieve overnamekandidaat gevonden. Maar de organisatie met vestigingen in Bronckhorst, Doesburg, Lochem, Rheden en Rozendaal is nog bezig met andere kandidaten. In totaal maken bijna 1800 gezinnen gebruik van kinderopvang bij Kinderij. Zij kunnen in ieder geval de hele maand februari nog voor opvang terecht.

Bron: Omroep Gelderland/ De Gelderlander
ANP Photo, Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.