Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie: SKV, SKCN en SKPC Kinderopvang worden Kinderopvang Dichtbij

Frida Noordzij
Stichting Kinderopvang Vianen (SKV), Stichting Kinderopvang Centraal Nederland (SKCN) en Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Culemborg (SKPC) fuseren per 1 januari 2023 tot één organisatie onder de nieuwe naam: Kinderopvang Dichtbij.
fusie-skv-skcn-en-skpc-kinderopvang-worden-kinderopvang-dichtbij
AdobeStock

Hiermee is de nieuwe kinderopvangorganisatie straks de grootste maatschappelijke kinderopvang in de eigen regio, met 68 locaties en ruim 70 gastouders. De nieuwe naam, die staat voor dichtbij huis, wordt geleidelijk ingevoerd.

‘Nog meer deskundigheid en professionaliteit’

Yvonne Schubad, directeur-bestuurder, is blij met de nieuwe naam en fusie: ‘Ieder kind verdient nabijheid en de beste kansen. Met de fusie hebben we nog meer deskundigheid en professionaliteit op het gebied van kinderopvang in huis. We zijn een opvoedpartner voor ouders en een verbindende schakel met gemeenten, scholen, zorginstellingen en sport- en cultuurorganisaties. Zo zijn we partner in projecten voor de ontwikkeling van kindcentra in Leerdam en Vianen en werken we aan een BSO+-groep in Culemborg. Met de fusie vergroten we onze slagkracht in de zoektocht naar nieuwe locaties en zijn we aantrekkelijker als werkgever.’

Over Kinderopvang Dichtbij

fusie-skv-skcn-en-skpc-kinderopvang-worden-kinderopvang-dichtbij
Het logo van Dichtbij Kinderopvang.

Kinderopvang Dichtbij is de grootste maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de gemeenten Vijfheerenlanden en Culemborg met locaties in Tiel en West-Betuwe. Alle kinderen zijn welkom bij Dichtbij, dat alle vormen van opvang biedt, waaronder gastouderopvang en voorschoolse opvang voor peuters met een taal- of ontwikkelingsachterstand, meldt de organisatie.

In de kinderopvang zijn momenteel veel ontwikkelingen gaande: een stijging van de personeelskosten, hogere lasten door de inflatie, wachtlijsten, ouders die een krapper budget hebben én een veranderend kinderopvangstelsel. Deze ontwikkelingen betekenen iets voor je geldstromen. Krijg inzicht in je kostprijs met de tool ‘Mijn Kostprijs’ van het Waarborgfonds. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.