Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie in Brabant: Kanteel neemt Kiobra over

De Brabantse kinderopvangorganisaties Kanteel en Kiobra werkten dit jaar al samen. Nu is officieel bekendgemaakt dat de organisaties gaan fuseren. De naam Kiobra gaat verdwijnen.
Kiobra-Kanteel.jpg
Door de fusie verdwijnt de naam Kiobra

Dit meldt Kiobra op haar website. De kinderopvangorganisatie heeft meerdere kinderdagverblijven en bso’s en verzorgt tussenschoolse opvang in de gemeenten Uden en Landerd.

Werknemers

De fusie heeft geen gevolgen voor werknemers van Kiobra. Zij gaan allemaal mee naar Kanteel en behouden hun werkplek. Het totale personeelsbestand van Kanteel loopt op naar ruim 500 werknemers. De komende maanden wordt de naamswijziging bij Kiobra doorgevoerd. Dat betekent een andere huisstijl op de website, op de gebouwen en in communicatie-uitingen. Administratieve zaken en contact met ouders blijven voorlopig hetzelfde.

Samenwerken

Op de website legt Kiobra uit hoe de krachtenbundeling eruit gaat zien. ‘We bundelen de krachten en expertise op organisatorisch, maatschappelijk en relationeel niveau. Onze focus ligt op kindontwikkeling voor alle kinderen van 0-13 jaar in de regio. Veel nadrukkelijker zullen we onze deskundigheid ten dienste stellen van het onderwijs en samen scholen en de gemeentes Uden en Landerd inzetten op de vorming van kindcentra.’

Kanteel

Kanteel komt met de fusie op een totaal van 4000 kinderen in de kinderopvang. De organisatie heeft zelf al locaties in de gemeenten Den Bosch, Zaltbommel, Maasdriel, Uden, Volkel, Odiliapeel en Zeeland.

Onlangs kwam er meer fusienieuws vanuit Brabant. Kober Kinderopvang en Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) tekenden een intentieverklaring voor een overname. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.