Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Forse toename kinderopvangmedewerkers in WW

De instroom van kinderopvangmedewerkers in de WW is opgelopen van 690 in juni 2011 naar bijna 3850 in juni 2013. Een flinke groei met als oorzaak natuurlijk de vraaguitval in de kinderopvang. Veel medewerkers verloren daardoor hun baan, konden niet direct een nieuwe baan vinden en belandden in de WW.
Forse toename kinderopvangmedewerkers in WW
Foto: ANP Photo

Ook in de jeugdzorg en welzijn krimpt de werkgelegenheid fors, maar de kinderopvang spant de kroon. Dit jaar is de verwachting dat de werkgelegenheid krimpt met 12 procent. Pedagogisch medewerkers krijgen nauwelijks nog een vast contract aangeboden. Medewerkers met een tijdelijk contract liggen er door de vraaguitval vaak als eerste uit.

Toekomst

Hoe de toekomst eruit ziet, hangt af van overheidsbesluiten met betrekking tot de kinderopvang. Het UWV verwacht dat de werkgelegenheid in de jeugdzorg de komende jaren met een kwart tot een derde afneemt. Voor de welzijnssector en de maatschappelijke dienstverlening wordt een krimp verwacht van 4,5 procent per jaar.

Over WW

Hoewel de overheid wil bezuinigen op de kinderopvang, is het aan de andere kant veel meer geld kwijt aan de stijging van het aantal WW-uitkeringen. Hoe lang je recht hebt op WW is afhankelijk van hoe lang je werkzaam bent geweest. De minimale WW-duur is drie maanden, de maximale duur is 3 jaar en 2 maanden. Tijdens je WW heb je een sollicitatieplicht.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.