Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

FNV start acties tegen bezuinigingen

FNV start acties tegen bezuinigingen

Vakbond Abvakabo FNV is faliekant tegen de bezuingingsplannen op de kinderopvang en het afschaffen van een aantal kindregelingen en is een (handtekeningen)actie gestart. Eind juni moet de petitie worden aangeboden aan minister Kamp.

Rekenvoorbeeld
FNV is een groot voorstander van betaald ouderschapsverlof, maar minister Kamp wil de ouderschapsverlofkoting juist afschaffen. Volgens de vakbond leidt dit onherroepelijk tot meer behoefte aan kinderopvang, maar daarvoor moet nou juist veel meer voor worden betaald vanaf 2012 en nog meer vanaf 2013. Met een rekenvoorbeeld laat de vakbond zien wat de stijging inhoudt voor een gezin met anderhalfmodaal inkomen (45.000 euro bruto per jaar). Betaalden ouders voor dagopvang van twee kinderen in 2010 nog 125 euro per maand, dit stijgt dit jaar naar 161 euro, volgend jaar naar 200 euro en in 2013 naar 215 euro.

Humantis steunt de actie
De vakbond roept niet alleen ouders op om de petitie te ondertekenen, maar ook medewerkers in de kinderopvang. Kinderopvang Humanitas heeft laten weten de actie van FNV te steunen. ‘Het besluit van de overheid om te bezuinigen wordt door Kinderopvang Humanitas gerespecteerd. Waar ze grote bezwaren tegen hebben is dat dit ten koste gaat van kinderen en hun (werkende) ouders. Kinderopvang Humanitas ondersteunt daarom de actie van het FNV door middel van diverse ludieke activiteiten en nodigt ouders en pers uit om eens een kijkje te komen nemen op haar kindercentra.’

1 REACTIE

  1. We zijn het allemaal met elkaar eens dat dit te zot voor woorden is en dat dit onze maatschappij en dus onze kas absoluut niet gaat helpen. Een petitie zal zeker helpen maar massaal alle kinderdagverblijven een dag sluiten en samen met ouders actie voeren laat denk ik goed zien wat enigzins de gevolgen zijn van een dergelijk besluit.
    Wij voeren met jullie actie op welke manier ook. We hebben de afgelopen jaren genoeg veranderingen doorlopen toch?!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.