Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Financiële ondersteuning voor managers in kinderopvang

Alexandra Sweers
Het FCB stelt 300.000 euro beschikbaar voor de ontwikkeling van leidinggevenden in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Het gaat om ondersteuning voor basistrainingen voor beginnende managers en trainingen leidinggeven aan veranderen voor managers met meer ervaring.
Financiële ondersteuning voor managers in kinderopvang
Foto: ANP Photo

De FCB wil zo de toekomst van het werk in de kinderopvang ondersteunen en stimuleren. ‘Als het gaat om het managen van verandering komt veel op de schouders van leidinggevenden neer. Zij staan het dichtst bij de werkvloer en zullen samen met medewerkers vorm aan veranderingen moeten geven. Voor medewerkers op de werkvloer is het van belang dat hun leidinggevenden goed zijn toegerust’, aldus de organisatie.

 

Ervaren

De trainingen die in aanmerking komen voor de stimuleringsregeling moeten voor ervaren managers gaan over leidinggeven aan verandering. Het gaat dan over het creëren van draagvlak, faseringen in het veranderproces, het oppakken van je rol als leidinggevende in het veranderproces en het coachen van medewerkers bij verandering. Voor de beginnende manager komen basistrainingen in aamerking die gaan over: stijlen van leidinggeven, motiveren van medewerkers, feedback geven, in gesprek gaan over talenten van medewerkers en loopbaanontwikkeling.

Vergoeding

De Stimuleringsregeling Trainingen Leidinggeven Welzijn en Kinderopvang heeft een looptijd van 15 juni 2013 tot en met 15 december 2013. Aanvragen voor deze ondersteuning dienen voor 15 november 2013 te worden ingediend. De maximale vergoeding per deelnemer is 2000 euro, de maximale vergoeding per organisatie kan oplopen tot 10.000 euro. FCB vergoedt de helft van de daadwerkelijke trainingskosten per medewerker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.