Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FCB: 75.000 meer kinderen naar kinderopvang

Een toename van 75.000 kinderen en 10.000 medewerkers in de kinderopvang. Dat voorspelt sectorfonds FCB in een prognose voor de komende jaren.
De investering in kinderopvangtoeslag
De investering in kinderopvangtoeslag

Na jaren van bezuinigingen, vraaguitval en gedwongen ontslagen en sluitingen ziet de toekomst er voor de kinderopvang weer hoopvol uit. Dat komt vooral door de investering van 290 miljoen euro in de kinderopvangtoeslag. Ouders betalen vanaf 2016 weer minder voor kinderopvang. Daarnaast zorgen de aantrekkende economie en een stijging van het aantal geboorten voor een toename van de vraag naar kinderopvang.

Vraag 2014

Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang op haar website naar aanleiding van de prognose van FCB. De investering van 100 miljoen euro in kinderopvang in 2014 leidde nog niet tot herstel van de vraag naar kinderopvang. Integendeel.  De vraag naar kinderopvang was in 2014 tot een dieptepunt gedaald.

Wilt u ouders een kijkje geven in de prognoses voor het gebruik van kinderopvang van 2015-2019? Deel dit goede nieuws in uw nieuwsbrief of print het uit en hang het op uw informatiebord. Download de tekst hier >>


Bekijk hier de huidige FCB-cijfers (landelijk en regionaal) en de landelijke prognose >>

7000 extra banen

Eerder al voorspelde onderzoeks- en adviesbureau Buitenhek dat het aantal banen in de kinderopvang door de investering van 290 miljoen euro in kinderopvangtoeslag met 7000 toe zou nemen. Verder schatten zij de groei van arbeidsparticipatie buiten de branche in op 50.000 extra werkende ouders. Lees meer >>

Hoe kijkt u naar de toekomst? Zet u in op groei voor 2016 of bent u voorzichtig? Reageer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.