Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra bijeenkomsten harmonisatie

Marianne Velsink
Na zes bijeenkomsten in januari organiseert MOgroep komend najaar nog eens vier regiobijeenkomsten over de harmonisatie.
Extra bijeenkomsten harmonisatie.jpg
Vanaf 1 januari 2018 moet de harmonisatie volledig rond zijn. Dan gelden voor peuterspeelzalen dezelfde kwaliteitsregels als voor kindercentra. - Foto: Fotolia

De organisatie merkte dat er nog vragen genoeg zijn in de kinderopvang- en peuterspeelzaalbranche. Ook is er een behoefte om met andere organisaties en gemeenten door te praten over de harmonisatie. MOgroep wil deze vragen in vier bijeenkomsten in het land aan bod laten komen. de agenda is als volgt:

Maandag 26 september 09.30-12.30 uur Groningen
Dinsdag 27 september 13.30-16.30 uur Gouda
Maandag 3 oktober 09.30-12.30 uur Eindhoven
Dinsdag 4 oktober 09.30-12.30 uur Apeldoorn

Kwaliteitsregels

Vanaf 1 januari 2018 moet de harmonisatie volledig rond zijn. Dan gelden voor peuterspeelzalen dezelfde kwaliteitsregels als voor kindercentra. Minister Asscher is in overleg met het werkveld bezig om de kwaliteitsregels voor de kinderopvang in zijn geheel te herijken. Dit verandertraject roept veel vragen op bij de betrokkenen, maar ook bij gemeenten.

De inzet van vrijwilligers in peuterspeelzalen is één van de grootste aandachtspunten van de harmonisatie, bleek uit het onderzoek van Bureau Bartels. 19 procent van alle peuterspeelzalen werkt nog met vrijwilligers. Dat komt neer op 500 locaties en 1800 vrijwilligers. Lees meer over dit onderzoek >>

Pedagogische consequenties

De bijeenkomsten in het najaar van 2016 zijn bedoeld voor kinderopvang- en peuterspeelzaalprofessionals en gemeenten. Aan bod komt de achtergrond van de harmonisatie, actuele ontwikkelingen, pedagogische en financiële consequenties en de implementatie van de harmonisatie. De bijeenkomsten zijn ook bedoeld voor uitwisseling met andere aanwezigen en de ambassadeurs van de MOgroep.

Lees meer op de website van de MOgroep >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.