Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Expertisecentrum Kinderopvang start met online Kennisspel: doe je mee?

Het Expertisecentrum Kinderopvang start op donderdag 2 september met het Kennisspel 2021, om kinderopvangprofessionals aan het denken te zetten over pedagogische vraagstukken. Deelnemers krijgen elke maandag en donderdag een vraag in de mail, waarmee zij punten kunnen verdienen.
expertisecentrum-kinderopvang-start-met-online-kennisspel-doe-je-mee
christianchan / stock.adobe.com

Het doel van het Kennisspel is om professionals in de kinderopvang aan het denken te zetten en binnen én buiten de kinderopvangorganisatie het gesprek op gang te brengen over een specifiek onderwerp in de kinderopvang. Hoe zijn bepaalde onderwerpen ingevuld? En hoe wordt dat in praktijk gebracht?

Evaluatie

Het Kennisspel 2021 is een pilot van 3 maanden. In de eerste week van november vindt een evaluatie plaats onder alle deelnemers van het Kennisspel. De uitkomst daarvan is bepalend voor een mogelijk vervolg van het Kennisspel in 2022, meldt het Expertisecentrum Kinderopvang.

Een voorbeeld van de Vraag van Vandaag (dit is de vraag van donderdag 2 september)

Je bent met je BSO-groep in een speeltuin met een kabelbaan. Ook al ben je volwassen, je kan niet wachten om zelf ook eens te zweven. Terwijl je aan het wachten bent, ontstaat er in het groepje kinderen onenigheid over de volgorde: wie mag er eerst en wie daarna? De kinderen vragen jou om in te grijpen. Wat doe je?

  • A: Jij bepaalt de volgorde en houdt toezicht of die volgorde wordt toegepast.
  • B: Je vraagt de kinderen om zelf tot een oplossing te komen.

Aanmelden

Meedoen? Meld je hier aan. Twee keer per maand worden nieuwe geregistreerde deelnemers toegevoegd aan het Kennisspel. Wanneer je al ingeschreven bent voor updates van het Expertisecentrum Kinderopvang, dan heb je de eerste vraag op donderdag 2 september automatisch per mail ontvangen.

De arbeidsmarkt voor de kinderopvang is in beweging. Er zijn zorgen over het personeelstekort. Tegelijk zou de sector moeten bijdragen aan het leven lang leren & ontwikkelen van werknemers. Kennisinstituut Sardes deed een verkenning, met een analyse van de ontwikkelingen en een voorzet voor toekomstige scenario’s. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.