Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-directeur Hofnarretje schrijft boek

Albert Drent, voormalig directeur van het Amsterdamse kinderdagverblijf Het Hofnarretje, werkt aan een boek. Onder de titel 'De ware geschiedenis van Het Hofnarretje' vertelt Drent daarin, deels in dagboekvorm, wat hij sinds het losbarsten van de Amsterdamse zedenzaak heeft meegemaakt.
Ex-directeur Hofnarretje schrijft boek
Foto: ANP Photo

Volgens Drents uitgever, Conserve, probeert Drent in het boek antwoord te vinden op de vraag hoe de zaak rond Robert M. in Nederland heeft kunnen gebeuren. Kindermisbruiker M. werkte twee jaar lang bij Het Hofnarretje en maakte daar tal van slachtoffers. Het boek verschijnt begin oktober. Tot die tijd geeft Drent noch zijn uitgever nader commentaar op het project.

Rol van de media

De uitgever wil nog wel kwijt dat Drent in zijn boek ingaat op ‘kwesties als goed en kwaad in de wereld, de rol van de media, waarheid en werkelijkheid en de rol van de gemeente Amsterdam’.

Strafbare feiten

Nadat de zedenzaak in december 2010 in volle omvang aan het licht was gekomen, moest Drent terugtreden. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht zijn rol, maar tot strafvervolging kwam het niet. Drent heeft altijd gezegd dat hij niets van de praktijken van Robert M. heeft geweten. Volgens het OM is dat ook niet gebleken. Ook een onderzoek naar de manier waarop Drent het kinderdagverblijf heeft gerund, leverde geen strafbare feiten op.

Afgebrand

Terugblikkend op de zedenzaak – de grootste zedenzaak uit de Nederlandse geschiedenis – hebben deskundigen geoordeeld dat Drent veel te hard is aangepakt in de media. ‘Ongelooflijk afgebrand en neergezet als mededader’, vond mediasocioloog Peter Vasterman destijds.

Robert M.

Robert M. is in april in hoger beroep veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Vorige week werd bekend dat hij zijn beroep in cassatie tegen die veroordeling definitief doorzet. Tijdens het proces in hoger beroep kwam de angst van een aantal ouders ter sprake dat M. zelf een boek over de zaak zou schrijven, dan wel zijn medewerking daaraan zou verlenen. M. heeft gezegd dat hij dat niet zal doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.