Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Erkenning voor ouders zedenzaak’

ouders

Het leed van slachtoffers en hun ouders in de Amsterdamse zedenzaak is erkend. Dat zei Richard Korver, advocaat van tientallen ouders. ‘Die erkenning is er. De rechtbank heeft in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt dat je dit niet mag doen.’

Schreeuwen
Het deed ouders vooral goed dat Robert M. tijdens het vonnis begon te schreeuwen en weg wilde, maar dat hij van de rechtbank moest blijven zitten om haar woorden aan te horen. ‘Dat heeft mijn cliënten veel goed gedaan. Het geeft een soort van erkenning.’

Schadevergoeding
Korver zei dat de uitspraak van de rechtbank verschillende aspecten heeft. De straf van 18 jaar cel en tbs noemde hij het minimum, die voor Richard van O. (6 jaar cel na een eis van 12 jaar) vinden ouders te laag. Verder is Korver tevreden dat de verdachten de misbruikte kinderen een schadevergoeding voor immateriële schade moet betalen, maar is hij teleurgesteld dat de eis voor een vergoeding voor materiële schade is afgewezen.

Hoger beroep bespaard
Later op de dag zei Korver op Twitter dat ouders hopen dat een hoger beroep hen bespaard blijft. Richard van O. heeft al laten weten in beroep te gaan, M. denkt hier nog over na. ‘Hopen dat als woede zakt, verdachten uit respect voor kinderen & ouders t niet doen!’, twitterde Korver.

Lees meer in het Dossier Rechtszaak Robert M. >>

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.