Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Enquête over gebruik IKC’s

Veel stadswijken en dorpskernen kennen multifunctionele accomodaties (MFA’s) en/of integrale kindcentra (IKC’s). Wat is er van de doelstellingen voor deze centra terechtgekomen? Hierover organiseert de organisatie Bouwstenen voor Sociaal een enquête.
Enquête IKC.jpg
Welke lessen zijn er te trekken van het gebruik van Integrale Kindcentra? - Foto: iStock

Naar schatting is er de afgelopen jaren ongeveer 10 miljard euro geïnvesteerd in integrale kindcentra (IKC’s) en multifunctionele acomodaties (MFA’s). Bouwstenen voor Sociaal is een platform van en voor bestuurders, managers en professionals in maatschappelijk vastgoed, waaronder gebouwen voor buurten, onderwijs, opvang, cultuur, sport, welzijn, informatie en zorg. Zij zijn benieuw welke lessen er te trekken zijn voor toekomstige investeringen.

Resultaten

Bestuurders en beheerders van IKC’s en MFA’s worden gevraagd de enquête in te vullen. Dit duurt twee minuten. Deelnemers aan de enquête krijgen de resultaten per mail toegestuurd. Tijdens een najaarsbijeenkomst van Bouwstenen begin december wordt er ook over de resultaten van de enquête gesproken.

Het vormen van een Integraal Kindcentrum (IKC) wordt door bestuurders vaak als een project opgepakt: met een duidelijk begin, een vooraf uitgestippelde route en een eindresultaat. Maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Het is daarom beter om het traject te benaderen als een proces. Lees hier wie dit zegt en waarom zij dit vindt

Naar de enquête >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.