Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Einde stijging meldingen kindermishandeling

Er is een einde gekomen aan de jarenlange stijging van het aantal telefoontjes dat het meldpunt kindermishandeling (AMK) jaarlijks binnenkrijgt. Vorig jaar kreeg het meldpunt 65.000 meldingen van kindermishandeling binnen, en dat is evenveel als het jaar ervoor. Dat meldt Jeugdzorg Nederland donderdag.
Einde stijging meldingen kindermishandeling
Foto: ANP Photo

In 2004 kreeg het AMK 34.000 telefoontjes, en sindsdien steeg het aantal meldingen ieder jaar. Volgens Jeugdzorg Nederland had de stijging niet zozeer te maken met een toename van kindermishandeling, maar wisten met name hulpverleners het meldpunt steeds beter te vinden.

Onderzoek

Iets minder dan een derde van de meldingen in 2012 leidde tot een onderzoek door Jeugdzorg.

Professionals

Iedereen kan bij het AMK terecht bij een vermoeden van kindermishandeling in de omgeving. Volgens Jeugdzorg zijn meldingen van kindermishandeling die leiden tot een onderzoek voor bijna 75 procent afkomstig van mensen die vanwege hun beroep te maken hebben met het kind in kwestie, zoals leraren, huisartsen of wijkagenten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.