Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigenaar kinderdagverblijf ontkent ontucht

Tegen de voormalige eigenaar van kinderdagverblijf 'Onze Boerderij' in Ens (Flevoland) is in hoger beroep een celstraf van twee jaar geëist, met een proeftijd van vijf jaar. De man blijft zijn schuld ontkennen.
De man zou de kinderen naaktfoto's hebben getoond.
De man zou de kinderen naaktfoto's hebben getoond. - Foto: Free Images

De man werd in 2012 schuldig bevonden aan het misbruiken van zes kinderen uit zijn kinderopvang. Ook zou hij de kinderen in de kinderopvang naaktfoto’s hebben getoond, en zijn nichtje hebben misbruikt. ‘”Het gaat hier om het meermalen plegen van ontucht en seksueel binnendringen bij jonge kinderen en dat door een verdachte gepleegd, terwijl hij een professionele kinderopvang leidde’, aldus de advocaat-generaal, ‘Er zijn handelingen verricht met de kinderen, waar de ouders, die verwachten dat hun kind professioneel wordt opgevangen en hiertoe hun vertrouwen bij verdachte neerlegden, nimmer hadden verwacht dat juist in die omgeving, een omgeving die veilig zou moeten zijn, zaken plaatsvinden die nooit met kinderen zouden moeten gebeuren.’

Hoger beroep

De Ensenaar kreeg in 2012 een gevangenisstraf van 22 maanden opgelegd, waarvan 8 voorwaardelijk. Hij ging hiertegen in hoger beroep, omdat  hij zijn straf te hoog vond. Ook het OM ging in hoger beroep, omdat de rechtbank Lelystad ten onrechte geen rekening zou hebben gehouden met enkele belastende verklaringen die slachtoffertjes hadden afgelegd.

Celstraf

Volgens de advocaat-generaal bij het gerechtshof in Leeuwarden zijn alle verklaringen wel degelijk betrouwbaar en tonen ze aan dat de man bij kinderen ontuchtige en seksuele handelingen heeft verricht of zich liet betasten. Zij eiste 35 maanden cel met aftrek van de elf maanden die de man in voorarrest heeft gezeten, waarna 24 maanden voorwaardelijk overblijft.

Naakte spelende kinderen

De man ontkende tijdens de zitting dat hij ooit ontucht heeft gepleegd met de kinderen. Hij zei dat hij na het zwemmen of spelen de kinderen nooit bewust heeft betast. Verder verklaarde hij dat de gevonden foto’s en filmpjes van naakte spelende kinderen op zijn computer juist aan de ouders bewezen dat er niets verkeerds op ‘Onze Boerderij’ gebeurde. De uitspraak is op 17 juni.

Kun je een kind aanleren om te huilen of schreeuwen bij ongewenst lichamelijk contact? Je leest het hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.