Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste lichting gediplomeerde gastouders

Eerste lichting gediplomeerde gastouders

De mbo-opleiding tot gastouder van het ROC Leiden levert volgende week de eerste lichting gediplomeerde gastouders af. De opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen beroepsonderwijs en kinderpvangorganisatie B4KIDS uit Leiden.

Nieuwe lichtingen
Toen de eisen aan gastouders in 2010 werden verscherpt, concentreerde de sector zich volop op het diplomeren of laten erkennen van bestaande gastouders. Toen dat eenmaal voor de sluitingsdatum gerealiseerd was, bleef het rustig. Het ROC Leiden en B4KIDS besloten juist toen de versnelde mbo-opleiding voor gastouders te ontwikkelen. Na de eerste groep gediplomeerde gastouders, zal er in juni 2011 nog een groep gastouders afstuderen en er wordt ondertussen een nieuwe lichting studenten geworven.

De opleiding
De opleiding heeft veel raakvlakken met de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, maar specialiseert zich in het beroep van gastouder. Docenten die zelf ook actief zijn in het werkveld verzorgen de lessen. Eén dag per week lopen de studenten stage bij een gastouder thuis en binnen vijftien weken wacht het diploma. B4KIDS verzorgt het onderwijs en ROC Leiden ziet toe op de kwaliteit. De opleiding is toegankelijk voor alle leerlingen, ook van andere (concurrerende) kinderopvangorganisaties.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.