Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste kindercentrum met Verkeersveiligheidlabel

Eerste kindercentrum met Verkeersveiligheidlabel

Onlangs ontving kindercentrum Mirakels, onderdeel van de brede school ‘In de Breedte’ in Hoofddorp een eigen Verkeersveiligheidslabel. Kindercentrum Mirakels is hiermee het eerste kindercentrum in Nederland dat het Verkeersveilgheidslabel heeft ontvangen.

Aan het Verkeersveiligheidslabel zijn voorwaarden verbonden, waaraan het kindercentrum heeft voldaan. Zo is het noodzakelijk om een jaarplanning te maken, waarin de verkeersveiligheid centraal staat en zijn er voor de kinderen foto’s en een film gemaakt met diverse verkeerssituaties.

De ouders zijn geïnformeerd op een ouderavond die in samenwerking met de Onderwijs Adviesdienst werd georganiseerd. In de praktijk hebben de medewerkers van het kindercentrum flink geoefend met de kinderen met diverse verkeerssituaties. Tenslotte is er een werkgroep geformeerd waarin ook een ouder en de leidinggevende van Mirakels zitting hebben. De werkgroep besteedt speciale aandacht aan de omgeving van de Verkeersveilige school en kindercentrum.
(bron: st Kinderopvang Haarlemmermeer)

 

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.