Elly van Reeuwijk, kok en huishoudelijk medewerkster bij Kinderopvang Het Steigertje, zegt hierover: ‘Als je met kinderen in gesprek gaat over voeding, ben ik altijd weer verbaasd over de betrokkenheid en het bewustzijn. Kinderen vinden het leuk om mee te denken en komen met verrassend gezonde ideeën.’ Deze betrokkenheid van de kinderen gebruikt Het Steigertje om het gesprek over voeding te voeren. ‘Tijdens deze vleesvrije week serveren we geen morele argumenten, maar een overheerlijke vegetarische pasta’, aldus Benito, chefkok bij Het Steigertje.
Flexitarisch eetpatroon
Dit jaar vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. De week zonder vlees op het menu is een initiatief van Isabel Boerdam. Zij promoot een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. ‘Vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu’, aldus Isabel.