Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een nieuwe kinderopvanglocatie? ‘Niet in onze straat!’

Bewoners in Nijmegen zijn boos: ze protesteren met man en macht tegen de komst van een nieuw kinderdagverblijf in hun straat. Ze vrezen voor geluidsoverlast, parkeerdrukte en een bedreiging voor hun wooncomfort. Ook zou door de kinderopvang de waarde van hun woningen dalen. Dat meldt de Gelderlander.
een-nieuwe-kinderopvanglocatie-niet-in-onze-straat
khosrork / stock.adobe.com

‘Niet hier!!!’, ‘No way!!’ en ‘Overlast, wij wonen hier!’. Het zijn leuzen die over de openingsposter van het kinderdagverblijf zijn geplakt. Het kinderdagverblijf zou in een ‘gewoon rijtjeshuis’ komen, iets wat volgens omwonenden echt niet kan.

Geluidsoverlast

Ondanks de grote tekorten aan opvangplekken, zitten omwonenden allerminst te wachten op de komst van een kinderdagverblijf in hun straat. Naar het kinderdagverblijf gaan volgens verwachting straks 38 kinderen. De buurt zegt bang te zijn voor onveilige situaties, te hoge parkeerdruk en geluidsoverlast door de kinderopvang. Ook vrezen zij dat de waarde van hun woning daalt, zegt een van de bewoners, Roel de Kleijne, tegen de Gelderlander.

Bewoners moeten via buitenruimte naar hun woning

Opmerkelijk is ook wel dat achtertuinen van zeven huizen grenzen aan de buitenruimte van de nieuwe kinderdagopvang. Dat zorgt volgens omwonenden niet alleen voor geluidsoverlast, maar ook moeten sommige bewoners via de buitenruimte van het kinderdagverblijf naar de ingang of de achterzijde van hun woning. ‘Naast dat het volgens de buurt omslachtig is om via spelende kinderen hun woningen te moeten bereiken, noemen bewoners het ook gevaarlijk, omdat de vluchtroute zou worden beperkt’, meldt de Gelderlander.

Bezwaren gemeente

De bewoners hebben alle bezwaarpunten in een zienswijze (een reactie op een ontwerpbesluit) ingediend bij de gemeente. Zij hopen dat de gemeente de bezwaren meeweegt wanneer de vergunningsaanvraag wordt beoordeeld. Volgens het toekomstige kinderdagverblijf, dat onderdeel is van kinderopvangorganisatie Pindakaas, staan alle lichten echter op groen en zijn de plannen daarom nu al bekendgemaakt.

Lees het volledige artikel van de Gelderlander hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.