Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Duizend scholen willen rooster aanpassen

Duizend scholen willen rooster aanpassen

Uit een inventarisatie van werkgroep Andere Tijden blijkt dat duizend scholen overwegen om langer open te gaan. Het voordeel hiervan zou zijn dat onderwijs beter met opvang te combineren is.

Vijf dezelfde dagen
Het nieuwe rooster houdt in dat scholen vijf dezelfde dagen inroosteren, bijvoorbeeld van half negen tot twee uur. De vrije woensdagmiddag en vrijdagmiddag verdwijnen dan zodat er ook geen voorkeursdagen meer zijn voor ouders om kinderopvang af te nemen. Bovendien is het dan veel gemakkelijker voor scholen om zelf te bepalen wanneer kinderen school krijgen, wanneer sport en wanneer opvang. De enige vereiste is wel dat kinderen gemiddeld vijfeneenhalf uur per dag naar school gaan.

Nu al vijftig scholen
Er zijn nu al vijftig scholen die met andere openingstijden werken, maar een woordvoerder van de werkgroep Andere Tijden zegt in het Nederlands Dagblad dat dit over een jaar fors meer zullen zijn. ‘We merken uitdrukkelijk dat veel scholen ermee bezig zijn.’

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. het is leuk bedacht hoor dat de ouders die woensdag middag niet gebruiken maar ik merk wel aan de kinderen dat ze die woensdag middag wel nodig hebben om weer bij te komen en kan een feestje zijn voor veel kinderen en nu dan evt tot 2 uur naar school. sorry maar ik heb toch liever gewoon tot 15.15 school en de woensdag en de vrijdag middag vrij.
    mensen kunnen evt ook andere tijden gaan werken of andere dagen toch waarom moeten de kinderen er weer de dupe van worden van werkende ouders.
    als ik zie hoe die kinderen in de gang wachten en hangen voor het busje komt om ze op te halen en voor ze weer wat te drinken krijgen ik denk dat het dan pas 4 uur is als ze geluk hebben.
    hoop dat ze het goed door nemen voor ze eeen besluit nemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.