Drie jaar na ontslag Estro is er eindelijk rust’

Na jaren van onzekerheid kwam er voor oud- en huidige Estro-medewerkers afgelopen december eindelijk duidelijkheid. Zij hebben alsnog recht op een (schade)vergoeding. Astrid Schenk was één van de duizend pedagogisch medewerkers die door de overname van Estro door Smallsteps plotseling haar baan verloor. Zij trok de afgelopen jaren samen met de FNV op om haar gelijk te halen. ‘Het boek is nu eindelijk gesloten.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

In de zomer van 2014 stond het faillissement van Estro en de snelle overname door Smallsteps volop in de aandacht. De grote landelijke kinderopvangaanbieder zou failliet gaan, maar werd dezelfde dag alsnog overgenomen door Smallsteps, onderdeel van durfkapitalist H.I.G. Capital. Na het faillissement dat in korte tijd uitgesproken werd, was er opeens een overnamekandidaat. Zeker duizend pedagogisch medewerkers verloren door de overname hun baan en bleven met lege handen achter.

Leeftijd

Astrid Schenk was één van hen. Al 29 jaar lang werkte ze voor kinderopvangorganisatie Estro op een bso in Almere. Ze had al veel overnames overleefd, toen haar locatiemanager

0
1142

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.