Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Drent wil in gesprek met ouders zedenzaak

Drent wil in gesprek met ouders zedenzaak

Voormalig eigenaar-directeur van ’t Hofnarretje Albert Drent wil een gesprek aangaan met de ouders van slachtoffertjes van Robert M. In een tweepagina-interview met de Volkskrant vertelt Drent zijn kant van het verhaal. Belangrijkste conclusie: Drent blijft volharden dat de zedenzaak op ieder ander kinderdagverblijf had kunnen plaatsvinden.

Naar de knoppen
‘Ik huil elke dag van ellende, al een jaar lang. Ik kan niet meer naar kleine kinderen kijken. Bij elk kind zie ik Robert M. voor me. (…) Ik schaam me voor wat er is gebeurd’ aldus Drent die in het interview aangeeft helemaal naar de knoppen te zijn. Hoewel hij iedere betrokkenheid bij het misbruik door Robert M. ontkent, begrijpt Drent dat ouders hem alsnog willen vervolgen. Zelf zou hij ook alles uit de kast halen om de waarheid boven tafel te krijgen.

Uitnodiging verstuurd
Hoewel burgemeester Eberhard van der Laan er volgens Drent op heeft aangedrongen dat Drent weg moet blijven bij de ouders, denkt hij zelf dat een gesprek met de ouders ‘kan bijdragen aan de rouwverwerking’. Drent wil zijn kant van het verhaal vertellen, het verhaal van ouders horen en met hen delen dat iedereen er in getrapt is. De advocaat van de ouders Richard Korver heeft inmiddels een uitnodiging van Drent via de mail ontvangen. Vooralsnog heeft niemand zich hiervoor gemeld. Wel reageren ouders verontwaardigd omdat Drent via de pers doet overkomen alsof hij bereidwillig is mee te werken terwijl hij weigert om aan te geven of zijn onderneming een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering had.

Niet verantwoordelijk
Hij wil er niet aan dat hij zelf ook verantwoordelijk is voor het misbruik dat toch onder zijn verantwoordelijkheid en onder zijn dak plaatsvond. Drent beroept zich op een verklaring van het OM waarin staat dat hij het misbruik niet heeft kunnen zien. M. sloeg vaak toe in minder dan twee minuten tijd. Dat er te weinig medewerkers op de groep stonden, is voor Drent geen reden de hand in eigen boezem te steken omdat er in Amsterdam geen kinderdagverbrlijf is dat wél continu twee mensen op de groep heeft staan.

Bron: Volkskrant/ Nu.nl
Foto: ANP

1 REACTIE

  1. Drent zegt dat ‘dit zedenmisdrijf in ieder kinderdagverblijf had kunnen gebeuren’. Wat een pertinent onzinnige uitspraak, waar ik me helemaal niet in kan vinden. Het is altijd van het grootste belang is om als eigenaar van een kinderdagverblijf een goed contact met en goed toezicht te houden op je werknemers en op de kinderen die aan de zorg in jouw kinderdagverblijf zijn toevertrouwd. Deze veiligheid staat bij mij als eigenaar van een kinderdagverblijf op de eerste plaats. Natuurlijk ben je als eigenaar van je dagverblijf mede-verantwoordelijk voor wat er in de groepen gebeurt. Ook het oudercontact is heel erg belangrijk en moet intensief worden onderhouden. Drent moet geweten hebben van het misbruik van Robert M., de signalen van ouders waren talrijk. Ik vind sowieso het feit dat een man een kinderdagverblijf begint een vreemde zaak. Het voelt onnatuurlijk. En ik denk dat de meeste mensen het daarmee eens kunnen zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.