Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Drent voelt zich gedemoniseerd

Drent voelt zich gedemoniseerd

Albert Drent voelt zich gedemoniseerd door Richard Korver, de advocaat van ouders van slachtoffers in de misbruikzaak, en heeft minister van veiligheid Ivo Opstelten hierover benaderd.

Bedreiging en intimidatie
Hij vindt dat Korver moet ophouden met alle negatieve uitlatingen in de media. Drent maakt zich zorgen om zijn eigen veiligheid. Sommige ouders die een aanklacht indienen tegen Drent zeggen ook door hem te zijn geïntimideerd en bedreigd. Op de Amsterdamse radio- en tv-zender AT5 vertelt een ouder dat Drent wilde voorkomen dat iemand naar de pers stapte. Hij zou gedreigd hebben een zaak tegen de ouders te beginnen om ze op deze manier financieel uit te kleden. De ouder zegt: ‘Albert Drent onderzocht niks. Hij zorgt ervoor dat hij iets kon verstoppen of verdoven, dat het niet plaats heeft gevonden. Dat is Albert Drent’.

Bekijk/beluister het interview op AT5 hier >> 

Foto: ANP Photo

1 REACTIE

  1. Het zou gepaster als mijnheer Drent – met de ouders van de slachtoffers en alle andere gedupeerden in het achterhoofd – zich een beetje gedeisd hield.
    Willens en wetens heeft hij immers – om zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen – de wettelijk vastgestelde grenzen voor een minimale bezetting opgezocht.
    Mijnheer Drent had ook in plaats van zo krenterig mogelijk personeel in te plannen, twee krachten op de groep kunnen zetten om het risico op al het akelige gebeurde drastisch in te perken.
    Deze week hoorde ik Gjalt van BOINK op de radio zeggen dat er ook uitzonderlijk veel stagaires op het hofnarretje ingezet werden. Volgens Gjalt niet omdat hij het zo’n nobele taak vindt mensen op te leiden, maar omdat stagaires nu eenmaal goedkoper zijn.
    Volledigheidshalve wil ik hier nog aan toevoegen dat deze ‘besparingstaktieken’ niet uitgevonden zijn door mijnheer Drent, maar op grote schaal toegepast worden in de branche.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.