Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drent ontkent zelf te hebben misbruikt

Drent ontkent zelf te hebben misbruikt

Albert Drent, de voormalig directeur van het Hofnarretje, laat eindelijk van zich horen. In een interview met het nieuwsprogramma Eenvandaag vertelt hij dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan kindermisbruik, noch dat hij vermoedde dat Robert M. kinderen in zijn kinderdagverblijf misbruikte.

Wat gebeurde er in De Kameleon?
In de jaren negentig is Albert Drent als medewerker van kinderdagverblijf ‘De Kameleon’ ontslagen na beschuldigingen over vermeend ontoelaatbaar gedrag. Toen dit bekend werd, raakte Drent nog meer in opspraak. In het tv-programma vertelt hij wat er in die tijd precies gebeurd is. Toen er bij een meisje van negen maanden in De Kameleon vaginale afscheiding werd geconstateerd, klopten de ouders aan bij de leidinggevende. Een arts onderzocht het meisje, ouders hebben nooit aangifte tegen Drent gedaan. Toch moest Drent opstappen. Hij blijft ontkennen dat hij zich toen schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik.

‘Robert M. had inzicht en kennis
Over Robert M. zegt hij: ‘Hij had hele duidelijke radicale opvattingen, bijvoorbeeld over hoe ik als leidinggevende functioneerde. In z’n werk had hij erg veel inzicht en kennis van kinderen. Hij was meer gericht op het individu dan op de groep. Ik heb nooit doorgehad wat Robert M. deed.’ Dat ouders in 2008 al aangifte tegen Robert M. deden, pleit volgens velen ook niet voor Albert Drent. Hij zou de beschuldigingen van de ouders niet serieus hebben genomen. Maar Drent zegt dat hij dat wel degelijk heeft gedaan: ‘Er is een onafhankelijk adviseur aangesteld die met het AMK, de zedenpolitie, de GGD en de gemeente contact heeft gehad. Voor één van de ouders hebben we geprobeerd een ander kinderdagverblijf te regelen. De andere ouder bleef thuis. Beide ouders hebben aangegeven: we willen hier verder niks meer mee. Toen heeft het AMK en de zedenpolitie de zaak afgesloten.’

Beeld: ANP

Bekijk het interview hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.