Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Doet een prijsplafond in de kinderopvang het ondernemerschap de das om?

Een prijsplafond in de kinderopvang: het is een heet hangijzer. Voorstanders zien het als een middel om kinderopvang betaalbaar en toegankelijk te houden, tegenstanders vrezen dat het ondernemerschap in het geding komt en eenheidsworst ontstaat. Wat zijn de voors en tegens van zo’n regeling? Die vraag stellen we aan accountant Arjen van der Plas en Gjalt Jellesma van BOinK. BMK en BK vertellen hoe zij het prijsplafond - of een alternatief - voor zich zien.
doet-een-prijsplafond-in-de-kinderopvang-het-ondernemerschap-de-das-om
mphillips007 / Getty Images / iStock

‘In

Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Van Gennip erkent dat de stelselwijziging niet makkelijk is, maar de beoogde ingangsdatum laat ze voorlopig niet los. “2025 is nog steeds haalbaar, maar wel heel ambitieus.”
   Dit ene zinnetje aan het einde van het artikel op de NOS site ten aanzien van het prijsplafond bleef mij bij…
   Waarom?
   Ik ben al 20 jaar ondernemer in de kinderopvang en ik durf absoluut hardop te zeggen dat ik werkelijk waar knettergek wordt van de constante veranderingen in de deze sector. We gaan nu een heel stelsel veranderen om Den Haag het letterlijk gewoon “verkloot” heeft in de kinderopvang, door middel van de toeslagenaffaire. Ik denk echt dat als wij de benadeelde ouders gewoon een goed bedrag hadden moeten uitkeren voor hun geleden schade, waar zij gewoon recht op hebben, Nu wordt er weer paniekvoetbal gespeeld in Den Haag, terwijl wij als kinderopvangondernemers het prima doen, maar nu weg worden gezet als een stel profiteurs. En ondertussen worden er in de media allerlei van dit soort artikelen verspreidt, de ene keer over personeelstekort, dan weer over prijsplafond en dan weer over eerlijke kansen…
   Echter mevrouw van Gennip, ik heb maar 1 vraag: wat gebeurt er nu echt achter de schermen om uw plannen daadwerkelijk vorm te geven? Wie gaat dit regelen, wat gebeurt er concreet. Dat is wat ondernemers in deze sector willen weten! Maar dat laatste zinnetje: Van Gennip erkent dat de stelselwijziging niet makkelijk is, maar de beoogde ingangsdatum laat ze voorlopig niet los. “2025 is nog steeds haalbaar, maar wel heel ambitieus.” zegt mij dat u geen flauw idee heeft en dat stemt niet heel hoopvol! En wellicht heeft u de ballen om mij hierop antwoord te geven…. De koffie staat klaar, ik hoor graag van u.
   Met vriendelijke groet Wanda van Westbroek-de Ruiter ( kinderopvangondernemer in Leiden en Voorschoten)

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.