Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee met het buitenspeelprogramma Hartje Winter

Meer contact met de natuur. Dat is het doel van het programma Natuurkr8 van kinderopvangorganisatie Humankind. Het programma gaat drie jaar duren en begint met het onderdeel Hartje Winter. Deelname is gratis.
AleksandarNakic / Getty Images / iStock

Kinderen die veel buitenspelen zijn gezonder, gelukkiger en creatiever, aldus Leonie Heutz, manager Pedagogiek en Kwaliteit van Humankind. ‘Buiten spelen en contact met de natuur is erg belangrijk voor de sensomotorische, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. En andersom heeft de natuur kinderen ook hard nodig. Wanneer kinderen een band hebben met de natuur helpen ze haar te beschermen en herstellen.’

Hartje Winter

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met IVN Natuureducatie. Van 4 – 29 januari 2021 vindt het eerste onderdeel van Natuurkr8 plaats: Hartje Winter. Dit is een landelijk buitenspeelprogramma  speciaal voor de kinderopvang.

Alle kinderopvanglocaties in Nederland kunnen zich tot 23 december gratis aanmelden via ivn.nl/hartje-winter. Ze ontvangen dan leuke winterse activiteiten en natuurweetjes voor kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar.

 

 

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.