Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Directe beslaglegging schadevergoeding Robert M’

Richard Korver, de advocaat die de belangen behartigt van een groot aantal ouders van slachtoffetjes in de amsterdamse zedenzaak, wil dat er op een eventuele schadevergoeding voor Robert M. meteen beslag wordt gelegd. M zou schadevergoeding krijgen omdat hij onterecht in afzondering en onder cameratoezicht zou zijn gesteld.

Twee weken
De schadevergoeding bedraagt 140 euro, maar dit kan volgens M’s advocaat Wim Anker oplopen tot 2300 euro. Het bedrag is gebaseerd op een periode van twee weken. M. stond in totaal tien maanden permanent onder cameratoezicht. De advocaten -naast Anker ook Tjalling van der Goot- hebben in totaal zeventien klachten ingediend over het toezicht.

Beslag leggen
Dat Robert M. een schadevergoeding krijgt, is volgens Korver een feit waarbij zijn cliënten zich hebben neer te leggen. ‘Zo werkt het recht. Het belang van de ouders is eerst en vooral dat M. het proces volledig uitzit’. Korver is van plan op iedere toegekende schadevergoeding van M. beslag te leggen, zodat dit geld kan worden aangewend voor het betalen van schadevergoedingen die de betrokken ouders in het strafproces van M. zullen eisen. De advocaat vroeg eerder al beslag te leggen op de eventuele meerwaarde van de koopwoning van M en zijn partner Richard van O. Zover kwam het echter niet omdat het huis met aanzienlijk verlies verkocht werd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.