Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De landelijke peuter4daagse: ervaren hoe leuk bewegen is

In de Week voor de Gezonde Jeugd ging 'ie van start: de eerste landelijke Peuter4daagse. Ruim 17.000 peuters liepen afgelopen week al op vier dagen een kwartier rondom hun eigen opvanglocatie. Het evenement, dat nog tot einde van de maand duurt, moet ouders en pedagogisch medewerkers bewust maken van het gemak waarmee beweging in te passen is in het dagelijks leven van jonge kinderen.         
de-landelijke-peuter4daagse-ervaren-hoe-leuk-bewegen-is
Het startlint van de Peuter4daagse bij kinderopvang Joki in JOGG_gemeente Nijmegen. Foto: Robin Wagenaar

Op de Haagse kinderopvanglocatie Chou Chou maakten ze er een feestje van, compleet met wandeldiploma én medaille. Zelf gekleurde vlaggetjes waren er, en slingers en ballonnen. Directeur Arjen Lont gaf het fluitsignaal als startsein. Na iedere wandeling kregen de peuters een stempel op hun stempelkaart. Op de dagen dat zij niet op de opvang waren, liepen zij thuis met hun ouders. Zo werden ook ouders bij de Peuter4daagse betrokken. Op de laatste dag haalden ouders de peuters met een warm applaus binnen.

Bij Kinderopvang ChouChou wordt dagelijks al aandacht besteed aan gezonde voeding en bewegen: ‘Zo beginnen we ‘s morgens al met een ontbijt, gevolgd door een fruit- of groente moment, en een voedzame warme maaltijd. En als laatste een gezonde lunch.’

JOGG

De afgelopen jaren kwamen in Limburg al duizenden peuters in beweging tijdens de ‘mini’ versie van het bekende evenement. Vanwege het succes leek het JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) en de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) een goed idee om dit sportieve feestje ook landelijk te organiseren. Ze vinden het essentieel om ook de jongste kinderen te laten ervaren hoe leuk bewegen is en ze van jongs af aan een gezonde leefstijl aan te leren: ‘Goed voorbeeld doet immers goed volgen. De Peuter4daagse brengt kinderen al op jonge leeftijd op een plezierige manier in beweging’.

Week van de Gezonde Jeugd

De Peuter4daagse bij Kinderopvang ChouChou vond plaats tijdens de Week van de Gezonde Jeugd. De Week van de Gezonde Jeugd is een initiatief van JOGG. In deze week wordt er extra aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen. JOGG-ambassadeur en toproeister Nicole Beukers gaf in JOGG-gemeente Nijmegen hiervoor het startsein. 

De landelijke Peuter4daagse vindt plaats tot en met 30 juni 2022 bij kinderdagopvanglocaties in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.peuter4daagse.nl. Kinderdagopvanglocaties kunnen zich nog inschrijven via deze website.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.