Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De kinderopvanglobby is in volle gang

Lobby

Naast de initiatieven van de Brancheorganisatie nemen ook veel kinderopvangondernemers het heft in handen om de kinderopvang op een positieve manier onder de aandacht te brengen van politici in Den Haag.

Veel organisaties merken dat ouders ook graag hun zegje willen doen, maar niet weten hoe. Stichting Kinderopvang Spaarne (SKOS) uit Haarlem bijvoorbeeld, roept ouders daarom op om de brandbrief van de directeur door te sturen naar woordvoerders kinderopvang van de VVD en de PvdA (of naar een andere partij).

Kamerleden op de koffie
Bij Kinderopvang Zon! uit Delft is Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt (SP) al op de koffie geweest en Steven van Weyenberg van D66 en Ingrid Vos van GroenLinks volgen in november. Op LinkedIn schrijft directeur van Zon! Janneke van den Bos dat Ulenbelt van de SP heeft gezegd dat ‘persoonlijke verhalen veel effect hebben in Den Haag’.

Petitie kinderopvang
De Brancheorganisatie is ondertussen druk bezig om de petitie kinderopvang onder de aandacht te brengen van iedereen die de kinderopvang een warm hart toedraagt. Op woensdag 24 oktober zal de petitie vlak voor het algemeen overleg worden aangeboden aan de woordvoerder kinderopvang in de Tweede Kamer. Onlangs deelde de Brancheorganisatie al een tekst uit waarmee kinderopvangorganisaties zich in de lokale pers positief kunnen presenteren.

BOinK
Heb je ook ouders die willen dat de bezuinigingen op de kinderopvang worden teruggedraaid? Ook BOinK maakte bekend dat ze de Tweede Kamer wil attenderen op de gevolgen van bezuinigingen. Zij roepen ouders daarom op, om hun inkomensplaatjes te sturen naar BOinK, zodat zij hiermee de overheid kunnen overtuigen van het effect van bezuinigingen op de kinderopvang.

ANP Photo, Phil Nijhuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.