Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Kinderopvanggroep fuseert met vier onderwijsbesturen

Fusienieuw uit het zuiden van het land! Vanaf 1 januari 2023 zal de Kinderopvanggroep uit Brabant fuseren met vier onderwijsbesturen: de Opmaat groep, Tangent en Xpect Primair uit Tilburg en SKOzoK in De Kempen.
Fusie
Van links naar rechts: Carin Zandbergen, Voorzitter College van Bestuur Xpect Primair, Marcel van den Hoven, Voorzitter College van Bestuur Tangent, Harriëtte Koning, lid Raad van Bestuur Kinderopvanggroep, Geert de Wit, lid Raad van Bestuur Kinderopvanggroep, Annemie Martens, Voorzitter College van Bestuur Opmaat groep, Nol van Beurden, Voorzitter College van Bestuur SKOzoK.

Door de fusie kunnen de onderwijsorganisaties zich ontwikkelen tot een organisatie voor kindontwikkeling met een aanbod van zowel kinderopvang als primair onderwijs. De fusiegesprekken zijn afgerond en er ligt een getekende overeenkomst. Het sein om op 1 januari 2023 te starten staat op groen, zo melden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

De organisaties

De Kinderopvanggroep is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie zonder winstoogmerk. Door kwalitatief goede kinderopvang te verzorgen, kunnen en willen zij kinderen van 0 tot 13 jaar laten opgroeien tot sterke volwassenen, die onafhankelijk in de samenleving staan.

De vier besturen voor primair onderwijs bieden basisonderwijs voor ieder kind. Met bevlogen pedagogisch en didactisch professionals begeleiden de organisaties kinderen in hun ontwikkeling naar een toekomstige plek in de maatschappij.

Het doel

Het doel van de fusie? Een kansrijke start voor elk kind. Door de krachten te bundelen kan er in de toekomst vanuit één gezamenlijke visie gewerkt worden aan doorgaande leer- en ontwikkellijnen voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Door kinderopvang en onderwijs op elkaar af te stemmen, kunnen kinderen meer gelijke kansen geboden worden. Dit sluit aan bij de ambitie van het kabinet. ‘Onze kinderen zijn onze toekomst. Uiteindelijk is de maatschappelijke opdracht van onderwijs en kinderopvang om alle kinderen optimaal te laten ontwikkelen’, aldus Nol van Beurden, voorzitter van het College van Bestuur van SKOzoK.

Vooruitstrevend

Samenwerken vanuit één organisatie als één team biedt nieuwe kansen om meer voor kinderen, ouders en medewerkers te betekenen. De organisaties kunnen hun medewerkers bovendien bredere loopbaan- en ontwikkelmogelijkheden bieden en beter anticiperen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor het personeel biedt dat nieuwe kansen op een boeiende werkomgeving en nieuwe carrièremogelijkheden. Het biedt de organisaties een sterkere en flexibelere positie op de arbeidsmarkt.

Vervolg

Op 15 december 2022 hebben alle partijen het fusiebesluit ondertekend. Vanaf 1 januari 2023 zullen de vier organisaties in de nieuwe vorm naar buiten treden.

Lees hier meer over motieven en doelen van de fusie in een interview met Geert de Wit, bestuurder van de Kinderopvanggroep >>

Er wordt 45 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor een verhoging van de kinderopvangtoeslag voor 2023, bovenop de al eerder aangekondigde extra verhoging van 0,94 procent. Een voorstel daartoe van GroenLinks en PvdA krijgt brede steun in de Tweede Kamer. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.