Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De eerste stap beste kinderdagverblijf 2010

De eerste stap beste kinderdagverblijf 2010

Kinderdagverblijf De eerste stap uit Wijchen is bekroond als het beste kinderdagverblijf van Nederland! Dit maakte juryvoorzitter, en hoofdredacteur van tijdschrift Kinderopvang Marike Vroom bekend tijdens het Jaarcongres Kinderopvang op 23 april. De onderscheiding leverde De eerste stap naast eer en roem ook een mooie prijs op: het populaire spel SoundSteps, beschikbaar gesteld door totaalleverancier Heutink. SoundSteps won afgelopen jaar nog een innovatieviteitssprijs tijdens KindVak.

Relaxte sfeer
De reacties van het team uit Wijchen waren laaiend enthousiast en unitmanager Jolanda van Vuuren en pedagogisch medewerkers straalden dan ook op het podium. De eerste stap onderscheidt zich door sterk kindgericht beleid in een prachtige locatie. Ondanks de grootte van het kindercentrum (in totaal 7 groepen waarvan 3 horizontale en 4 verticale groepen) hangt er een relaxte sfeer. Met een ontdekhoek, babytuin en bloementuin én een boom midden in één van de groepen is de inrichting creatief te noemen.

Activiteiten voor jongens
Pedagogisch medewerkers zijn creatief in het bedenken van laagdrempelige, maar toch succesvolle uitstapjes in de buurt, bijvoorbeeld met ouderen. Ook organiseren ze iedere dag speciale activiteiten waar jongetjes (en meisjes als ze willen) zich fysiek kunnen uitleven. Door de 3+ groep (die van samenstelling wisselt) krijgen kinderen die toe zijn aan meer, de kans om zich op eigen niveau te ontwikkelen. Vanwege onderlinge openheid en veel mogelijkheid tot bijscholing is De eerste stap een prettige plek om te werken. Niet voor niets werkt één van de pedagogisch medewerkers er al 28 jaar.

KiNOP en De Zevenster
De twee andere genomineerden waren KiNOP Kasteel uit Nijmegen en kinderdagverblijf Koala – de Zevenster (skid kinderopvang) uit Assen. Hoewel ze naast de prijs grepen, zijn ze trots dat ze het tot de beste drie locaties van Nederland hebben geschopt. Volgend jaar wordt de beste bso van het land weer gekozen. In de herfst start hiervoor alweer het voortraject, dus bso’s: houd de nieuwsbrief en de site in de gaten!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.