Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dagelijks vijftien minuten wandelen of rennen voor kinderen SKSG

Frida Noordzij
Marathon- en langebaanschaatser Danielle Bekkering geeft maandagmiddag 4 maart het startsein voor de SKSG Daily Mile Week. Ruim 3.500 kinderen van vijftig bso’s gaan deze week elke dag vijftien minuten rennen, joggen of wandelen om hun conditie en gezondheid te verbeteren.
Fotolia

Om de conditie en gezondheid van kinderen én medewerkers te stimuleren, houdt Stichting Kinderopvang Stad Groningen van 4 tot en met 8 maart de Daily Mile Week. Alle kinderen van de ruim vijftig bso-locaties van SKSG gaan in deze week dagelijks vijftien minuten rennen, joggen of wandelen

Gezonde leefstijl

‘Dit is een laagdrempelige manier om nog meer aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl’, reageert Enno van der Werff, directeur-bestuurder van SKSG. ‘Het maakt kinderen en medewerkers actiever en verbetert hun conditie en gezondheid. Bovendien stimuleert voldoende bewegen de motorische ontwikkeling, wat hard nodig is in een tijd waarin kinderen veel stilzitten.’ Een concept dat gemakkelijk op elke bso-locatie kan worden toegepast.

Startsein

Maandagmiddag 4 maart om 15.30 geeft Danielle Bekkering bij SKSG Noordster in Zuidhorn het startsein, waarna meer dan honderd kinderen beginnen met de Daily Mile Week door een rondje om het gebouw van SKSG Noordster te rennen en te lopen, ieder in zijn of haar eigen tempo.

Kick-off

De SKSG Daily Mile Week is een samenwerking tussen de HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands) en SKSG. Voor SKSG is de activiteit de kick-off van het thema Sport & Bewegen, dat in de maanden maart en april centraal staat op de BSO-locaties. In deze maanden worden allerlei sportieve beweegactiviteiten georganiseerd, waaronder Date de topsporter, waarbij topsporters langskomen op locaties zodat kinderen ze het hemd van het lijf kunnen vragen, een sponsorloop voor het Beatrix Kinderziekenhuis en sportieve clinics bij Donar en FC Groningen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.