Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Congres over het manifest kinderopvang

Branchepartijen BK, BMK en BOinK besteden tijdens een congres op vrijdag 17 januari aandacht aan het manifest over de unieke expertise van kinderopvang, dat de branchepartijen in oktober 2019 uitbrachten. De partijen willen een doorstart maken met het maatschappelijk debat over het manifest.
iStock

De branchepartijen BK, BMK en BOinK willen tijdens het KindVak een doorstart maken met het maatschappelijke debat over dit manifest. Met het manifest ‘Veranker de unieke expertise van de kinderopvang’ willen de branchepartijen de kinderopvangsector herpositioneren.

‘Meer dan een arbeidsmarktinstrument’

‘Kinderopvang is meer en moet meer zijn dan een arbeidsmarktinstrument, meer dan gescheiden werelden voor kinderen mét en kinderen zonder een achterstand’, schrijven de branchepartijen in het manifest dat 31 oktober gepresenteerd werd. Lees het interview met de initiatiefnemers

Maatschappelijk debat

Tijdens het congres, dat plaatsvindt op vrijdag 17 januari 2020 van 11.00 tot 14.30 uur in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch, willen de BK, BMK en BOinK een doorstart maken met het maatschappelijke debat over dit manifest. ‘We belichten de expertise van de kinderopvang vanuit wetenschappelijke, vakinhoudelijke en opvoed- ondersteunende invalshoek om de herpositionering van de kinderopvangsector een werkelijke kans van slagen te geven.’

Drie pijlers

Tijdens het congres komen de drie belangrijke pijlers uit het manifest aan bod:

  1. De rol van kinderopvang bij de ontwikkeling van het jonge kind (0-6-jaar)
  2. De rol van kinderopvang bij de brede buitenschoolse talentontwikkeling van het
    oudere kind (6-12 jaar)
  3. De ondersteuning van en dienstverlening aan ouders

Panelgesprek

Het congres wordt afgesloten met een panelgesprek, waarin vragen gesteld kunnen worden aan Magda Heijtel (BK), Gjalt Jellesma (BOinK) en Sharon Gesthuizen (BMK).

KindVak 2020 vindt plaats op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 januari.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.