Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

COKD opent Technieklab

Marianne Velsink
Bij COKD Kinderopvang en alle andere organisaties die onder de SWKGroep vallen, staat dit jaar techniek centraal. COKD Kinderopvang uit Dordrecht opende ter ere daarvan een Technieklab.
1 Technieklab.jpg
2016 is bij de SWKGroep het Jaar van de Techniek. - Foto: Fotolia

Op woensdag 6 juli werd het Technieklab officieel geopend op kindercentrum Ratjetoe in Dordrecht. In de sciencehoek kunnen kinderen allerlei technische proefjes doen. Ze kunnen een robot programmeren. In de ambachtshoek kunnen ze met hun handen werken: timmeren, zagen, banden plakken enzovoort. In een computerhoek kunnen zij onder andere leren programmeren.

Techniek activiteiten

Niet alleen kinderen van Ratjetoe, ook bso-kinderen van andere locaties mogen gebruik maken van het technieklab. Het initiatief sluit volledig aan bij het overkoepelende thema  van SWK: het Jaar van de Techniek. Op een speciale website staan allerlei technische activiteitentips die voor alle bso’s leuk zijn om eens te organiseren. Bijvoorbeeld:

Bekijk meer techniekactiviteiten op techniekbijdeswkgroep.nl

In 2015 werd bekend dat grote bedrijven, zoals Philips en ASML, aansluiten bij het initiatief Techniek&Ik. Dit van origine in Eindhoven opgerichte project schoolt pedagogisch medewerkers bij in techniek. Lees hier meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.