Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

CDA wil hoorzitting overgang bso en school

CDA wil hoorzitting overgang bso en school

CDA’ers

Registreren

2 REACTIES

  1. Het wordt tijd dat hier nu eens echt iets gebeurt. Illustratief voor het verschil in regelgeving en de wijze waarop er gecontroleerd en gehandhaafd wordt is het volgende wat ik heb geconstateerd in de republiek Amsterdam. Op BSO’s wordt als onderdeel van de GGD inspecties -terecht- de luchtkwaliteit van de BSO binnenruimtes gemeten. Indien die niet voldoet, zal een kindercentrum maatregelen moeten nemen. Dezelfde GGD loopt vervolgens naar de 500 meter verder opgelegen basisschool om daar ook de luchtkwaliteit te gaan controleren in de klaslokalen. Zouden ik en u denken want Is toch wel belangrijk. Maar nee hoor: de CO2 meter blijft diep in de linkerbinnenzak en de GGD geeft de docent een leuk foldertje met de welluidende titel ‘Laat de buitenlucht naar binnen’. Want de gemeente en de basisscholen hebben elkaar in een convenant plechtig beloofd dat de luchtkwaliteit in 2015 is verbeterd. Andere geldstromen snapt u! En tot die tijd zitten kinderen in 90% van de gevallen van 08.45-15.00 in een ongezond klaslokaal om vervolgens naar de BSO te gaan waar de ondernemer wel in de luchtkwaliteit heeft geinvesteerd. Dit kan niemand rechtpraten. Hup 2e Kamer, doe eens wat!

  2. Lees alle reacties
  3. Dat werd eindelijk eens tijd. Wij zitten met de voorschoolse opvang in een klaslokaal. Bij een inspectie van de ggd worden bepaalde zaken afgekeurd voor de kinderopvang terwijl dat zelfde lokaal de rest van de dag wordt gebruikt door schoolkinderen. Na school gebruiken we de peuterspeelzaal voor de kleuters van onze bso. Zelfde laken een pak. Bij een inspectie worden er voor de bso dingen (bijv. speelhuis van little tikes en binnenglijbaan) afgekeurd die bij een inspectie van de psz worden goedgekeurd. Heel vreemd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.