Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CBS-enquête ook voor gastouders verplicht

Kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus ontvangen ieder jaar de enquête Welzijnswerk, maatschappelijk werk en kinderopvang van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de bedoeling dat gastouders die de enquête ontvangen, binnenkort ook wettelijk verplicht zijn om deze in te vullen. Op die manier hoopt het CBS een zo volledig mogelijk beeld neer te zetten van de kinderopvangbranche.
CBS-enquête ook voor gastouders verplicht
Foto: ANP Xtra

In de jaarlijkse CBS-enquête staan vragen over de organisatie zoals personeel, opbrengsten en het kwaliteitsbeleid. Ook zijn er vragen over de capaciteit, het aantal contacturen en de klanten. Niet alle gastouders krijgen de enquête toegestuurd, maar gastouders die de enquête ontvangen, moeten deze invullen en terugsturen naar het CBS.

Hulp bij het invullen

Brancheorganisatie Kinderopvang vermeldt op de website dat niet alle vragen uit de enquête relevant zijn voor gastouders. Het contactcentrum van het CBS kan gastouders helpen bij het invullen van de enquête. Zij zijn telefonisch bereikbaar en ondersteunen (onder andere) gastouders bij het beantwoorden van moeilijke vragen.

Lees hier meer over de jaarlijkse CBS-enquête.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.