Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagnes leiden niet tot minder mishandeling

Campagnes leiden niet tot minder mishandeling

Ondanks alle campagnes tegen kindermishandeling van de laatste jaren, onder meer van oud-minister Rouvoet van Gezinszaken, zitten de handen van ouders nog even los als voorheen. Elk jaar opnieuw zijn in Nederland zo’n 119.000 kinderen het slachtoffer van geweld, mishandeling of verwaarlozing.

Slachtoffertjes
Dat blijkt uit een groot onderzoek van de Universiteit Leiden in samenwerking met TNO dat vandaag wordt gepresenteerd. Van de 119.000 slachtoffertjes van kindermishandeling worden er elk jaar zeker 3500 seksueel misbruikt. Bijna 19.000 kinderen worden geschopt of geslagen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Gekleineerd
Meer dan 15.000 kinderen worden door hun ouders stelselmatig uitgescholden en gekleineerd, zo blijkt uit een groot onderzoek van de universiteit van Leiden en TNO. In de overige gevallen gaat het vaak om verwaarlozing: te weinig eten of aandacht. In totaal worden er van alle 1000 kinderen tussen 0 en 17 jaar 34 mishandeld of verwaarloosd.
Vijf jaar geleden werd dit onderzoek ook al gehouden. De alarmerende aantallen waren voor toenmalig minister van Jeugd André Rouvoet reden om diverse campagnes tegen kindermishandeling op te zetten.

Bron: AD
Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.