Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagne voor gezonde voorbeeldouders

Campagne voor gezonde voorbeeldouders

Het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) lanceerden deze maand een campagne voor ouders onder het motto ‘een gezonder kind begint bij een gezond voorbeeld’. De initiatiefnemers hopen ouders onder andere te bereiken via jeugdzorg en kinderopvang.

Gewoontes doorbreken
Met de campagne hopen de initiatiefnemers bepaalde gedragsgewoontes van ouders van jonge kinderen te doorbreken. Ouders kunnen een gratis online test doen waaruit ze kunnen opmaken welk voorbeeldgedrag ze kunnen verbeteren. Daarna is er de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de coaching-site waar verbeterpunten worden omgezet in concrete actiepunten.

Informatiebijeenkomst in de wijk
Om de bekendheid van de campagne te vergroten zijn posters gemaakt, tijdschriften met weetjes over voeding en beweging, voorleesboekjes en een toolbox waarmee lokale partijen, zoals kinderopvangorganisaties, een bijeenkomst rond gezond eten en voldoende bewegen in de buurt kunnen organiseren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.