Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buitenschoolse opvang weer open vanaf 10 januari

De buitenschoolse opvang en basisscholen gaan weer open op maandag 10 januari. Het kabinet volgt daarmee het advies van het OMT op dat heropening verantwoord is. Ook kunnen kinderen en jongeren tot en met 17 jaar vanaf 11 januari weer buiten sporten tot 20.00 uur.
buitenschoolse-opvang-weer-open-vanaf-10-januari
deagreez / stock.adobe.com

Het Outbreak Management Team (OMT) kwam maandag 3 januari bijeen om een advies op te stellen voor het kabinet, dat oordeelde dat heropening verantwoord kan. Het kabinet volgt dit advies, meldt demissionair onderwijsminister Arie Slob. Scholen gingen voor de kerstvakantie een week eerder dicht om de toename van het aantal coronabesmettingen af te remmen.

Maatregelen kinderopvangorganisatie of gastouder

Wel blijft er in de bso, kinderdagopvang en gastouderopvang sprake van aanvullende maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, meldt de Rijksoverheid. In het protocol Kinderopvang staat welke maatregelen medewerkers en gastouders kunnen nemen. Bijvoorbeeld als het gaat om veiligheid en hygiëne. Het protocol voor de kinderopvang wordt regelmatig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen of inzichten. Daarnaast heeft het RIVM een Generiek Kader kinderopvang ontwikkeld met voorstellen hoe kinderopvangorganisaties en scholen de verspreidingsrisico’s nog verder kunnen inperken.

Noodopvang bso

Tot en met maandag 9 januari 2022 is de bso, net als scholen in het primair onderwijs, alleen open voor noodopvang aan kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie.

Tegemoetkoming van de eigen bijdrage

Alle ouders die gebruikmaken van de bso en hun factuur tijdens de sluiting volledig door zijn blijven betalen, ontvangen voor de periode 21 december 2021 tot 10 januari 2022 een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik moesten maken van de noodopvang. De tegemoetkoming is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes.

De kinderdagopvang (0-4 jaar) en gastouderopvang (0-12 jaar) zijn open gebleven. Daarom geldt de tegemoetkoming niet voor ouders die voor hun kinderen in de basisschoolleeftijd gebruik maken van de gastouderopvang en voor ouders die gebruik maken van kinderdagopvang.

Middelbare scholen open

Naast de buitenschoolse opvang en basisscholen gaan ook middelbare scholen en scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs weer open. Het hoger onderwijs blijft dicht; daar wordt online lesgegeven. Op 14 januari wordt bekeken of deze scholen ook open kunnen.

Zie voor meer informatie de website van Rijksoverheid. Klik hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.