Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso start samenwerking met camping

Kinderopvang Walcheren gaat een bijzondere samenwerking aan: op 1 maart 2020 opent de kinderopvangorganisatie een outdoor-bso op sportcamping de Pekelinge in Oostkapelle. Een nieuwe medewerker leidt de bso én kan ingezet worden als recreatieleider op de camping.
De outdoor bso. Foto: Kinderopvang Walcheren

De outdoor-bso mag straks gebruik maken van alle faciliteiten die de camping heeft. ‘Wij willen kinderen een uitdagende omgeving bieden waarin ze ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dit willen we stimuleren met een breed naschools activiteitenaanbod’, vertelt Cor Overduin, regiomanager bij Kinderopvang Walcheren met ruim vijftig kinderopvanglocaties en evenveel gastouders.

Programma

De outdoor-bso is start op 1 maart 2020 op camping de Pekelinge, in het buitengebied van Oostkapelle. Het wordt dagelijks een verrassing wat er op het programma staat: kinderen kunnen straks onder meer boogschieten, diverse sporten beoefenen op de velden en het beachvolleybalterrein. De camping heeft een zwembad, een klimwand binnen en buiten en een pump track-baan. Het strand is slechts twee kilometer van de camping, wat allerlei mogelijkheden biedt, vertelt Overduin.

Bso-gebouw

De kinderen zijn veel buiten, met als basis het recreatiegebouw van de camping. ‘Dat hoeft maar minimaal aangepast te worden, wil het aan de eisen voor buitenschoolse opvang voldoen. In het gebouw vindt in de vakantieweken een recreatieprogramma voor campinggasten plaats, maar daarbuiten gebruiken wij het.’ De kinderen worden in de vakanties op andere bso’s van de kinderopvangorganisatie opgevangen.

Outdoor-bso

Overduin noemt de outdoor-bso een mooie aanvulling op de al bestaan sport- en zwem-bso. ‘Sport en spel is één van de ankers van onze buitenschoolse opvang; natuur is een andere. De omgeving van een camping met outdooractiviteiten sluit hier perfect op aan.’

Teambuilding

‘De kinderen krijgen elke keer dat ze komen één activiteit aangeboden en doen die met de hele groep. Zo leren ze elkaar helpen. Dat is goed voor de sociale ontwikkeling, zorgt voor teambuilding en wij kunnen competenties van kinderen ontdekken en daarop inspelen’, vertelt Overduin.

Gezamenlijk doel

De kinderopvangorganisatie ziet een grote overlap met de camping wat betreft het doel: kinderen vermaken op een veilige en leuke manier. Er komt een nieuwe medewerker die de outdoor bso gaat leiden. ‘Dit heeft voordelen voor beide partijen’, legt Overduin uit. ‘Bso-medewerkers willen vaak graag een uitgebreider contract. Dat kunnen we nu bieden. En in het hoogseizoen kan deze zelfde medewerker aan de slag als activiteitenleider op de camping. Win-win!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.