Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

bso-pagina Opvang en scholen

bso-pagina Opvang en scholen

Op de site schoolenopvang.nl vind je stappenplannen, wet- en regelgeving, goede voorbeelden en voorbeelden van overeenkomsten tussen scholen en opvangorgansaties.

Vernieuwing| Op de site van het Nederlands Jeugdinstituut (Nji, voorheen NIZW Jeugd) staan aansprekende voorbeelden van vernieuwing in de buitenschoolse opvang. Klik hier.

Brede scholen| Op de site bredescholen.nl is alle informatie te vinden over brede scholen. Ook vind je daar informatie over jeugdbeleid (0 – 12) en subsidieregelingen die ook voor de kinderopvang interessant zijn. Op de site kun je je aanmelden voor een gratis e-nieuwsbrief. Klik hier.

Dagarrangementen en combinatiefuncties| Deze website biedt alle informatie over combinatiefuncties en dagarrangementen.

Hier vind je een nieuwsbrief van het Ministerie van Sociale Zaken over opvang op scholen.

Zoek je nog een thema en/of spreker voor de ouderavond? Op de site ouderavondopmaat.nl vind je ideeën voor thema’s en kun je sprekers voor een bepaald thema boeken.

Samenwerken met scholen| Op de website ark-haarlem.nl staat bruikbare informatie voor scholen en kinderopvangorganisaties die nauw met elkaar samenwerken. De site volgt het verloop van de samenwerking tussen kinderopvangorganisatie SKOS en basisschool De Ark in Haarlem. De plannen, werkdocumenten en ervaringen van het project ‘Samen goed voor kinderen’ worden op de website gepubliceerd.

Tussenschoolse opvang| Het Instituut voor Schoolkinderopvang biedt informatie en opleidingen over overblijven. Klik hier.

Functieprofiel tussenschoolse opvang| Het IOS (Instituut voor de ontwikkeling van schoolkinderopvang) heeft een functieprofiel geschreven voor de tussenschoolse opvang als bijdrage aan de verbetering en waarborging van kwaliteit in de tussenschoolse opvang.
In het functieprofiel vind je taken en verantwoordelijkheden van de overblijfkrachten/leidsters tussenschoolse opvang, de coördinatoren en de bovenschoolse beleidsmedewerk(st)er. Verder worden salarisschalen genoemd, parallel aan de CAO Kinderopvang, zodat leidsters en coördinatoren in dienst kunnen worden genomen van de school of de kinderopvang. Klik hier om te bestellen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.