Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso-kinderen maken statement tegen roken

Kinderen van zeven Groningse bso-locaties duwden donderdag 26 oktober een grote ‘Stoptoberbal’ door de straten van Groningen. Het doel: rokers overhalen om te stoppen met roken.
Foto: Kids First COP groep

Het moet veel bekijks hebben getrokken; kinderen die in estafettevorm een levensgrote oranje bal met de letters ‘STOP’ voor zich uit duwen door Groningen. Het was een laatste poging van de kinderen om, nu de maand oktober, voor velen ‘Stoptober’, ten einde loopt, rokers (opnieuw) te inspireren om te stoppen.

Longfonds

Tussen twee bso-locaties van Kids First namen de kinderen de bal, die voor sommigen groter was dan hun eigen lichaamslengte, van elkaar over. ‘We mochten de bal lenen van het Longfonds’, vertelt Hylco Mulder van Kids First. ‘Toen werd het idee bedacht om de bal dwars door de stad te rollen. Een ludieke actie om te laten zien: Stoppen met roken kan nog.’

Rookvrije Generatie

De kinderopvangorganisatie heeft zich aangesloten bij de alliantie van de Rookvrije Generatie in de stad Groningen. De initiatiefnemers van deze alliantie willen dat de kinderen die in 2017 geboren zijn of worden, opgroeien in een rookvrije stad. Groningen hoopt hiermee de eerste rookvrije stad van Nederland te worden.

Oog TV maakte een kort filmpje van de actie >>>


De gemeente Groningen neemt verschillende maatregelen om de ambitie van rookvrije stad, en daarmee een rookvrije generatie, waar te maken. ‘In elke fase van het opgroeien willen we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.’ Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.