Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso-kinderen bedenken gezonde lunch

Dat kinderen creatieve koks zijn, bewijst de wedstrijd ‘Meesterkoks Westland’. Vier bso-teams van verschillende Westlandse kinderopvangorganisaties deden mee aan de finale en bedachten een gezonde lunch. Het team van Okidoki won de felbegeerde Gouden Pollepel.
Foto: Rolf van Koppen

De winnende lunch (havermoutpannenkoekjes met fruit en een smoothie) krijgt in maart een plekje op de menukaart van Eetcafé De Witte (‘s-Gravenzande en De Lier), Brasserie Mirell (Naaldwijk) en HOV Koffie & Conceptstore (Wateringen).

Gezond en lekker eten

Aandacht vragen voor gezond en lekker eten en bewegen, zowel bij de buitenschoolse opvang als thuis: dat is het doel van de wedstrijd Meesterkoks Westland. Vier bso-teams van de Westlandse kinderopvangorganisaties Okidoki, Simba, Stichting Kwest en 2Samen deden mee aan de finale, op woensdag 12 februari 2020.

Foto: Rolf van Koppen

Samen koken

Voorafgaand aan de finale waren de kinderen van de verschillende bso-locaties bezig met het verzamelen van recepten en kookten zij samen. Ook ouders werden bij het project betrokken. Na flink oefenen en proeven stonden de beste ‘Meesterkoks’ voor de jury, voor wie het niet makkelijk was een winnaar te kiezen omdat alle lunches heerlijk en gezond waren.

Foto: Rolf van Koppen

De jury bestond uit afgevaardigden van de lokale restaurants, het voedingscentrum en een leefstijlcoach en diëtist.

 

Te vaak staat er een ongezond kindermenu op de kaart bij restaurants. Dat moet anders, vinden ook de bso-kinderen van SKSG in Groningen. Zij bedachten gezonde, lekkere gerechten die vanaf 2020 in de deelnemende restaurants op de kaart staan. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.