Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso het Mouwtje, (st KO BNMM) Bussum

Bso het Mouwtje

Bso ’t Mouwtje is een grote, reguliere bso in Bussum met 7,5 stamgroep waarbij ze stamgroepen op leeftijd hebben ingedeeld (4-6, 6-8,5 en 8,5 – 10,5). De bso werkt met vaste stamgroepen van 20 kinderen per dag, met ieder hun eigen huiskamer en vaste groepsleiding. Op die manier voelen kinderen zich geborgen en veilig. Naast de activiteiten in de huiskamer worden dagelijks extra activiteiten aangeboden in ondermeer het atelier, de gymzalen en de keuken. De kinderen kunnen ook spelen in de snoezelkamer, de computerkamer en de meidenkamer. Naast deze ruimtes en de gezellige huiskamers heeft de bso zowel beneden als boven een grote centrale speelhal. De inrichting en aanschaf van materialen is zeer bewust gedaan; ze hanteren een speelgoedscan en het beleid Spelend leren.

Heel veel activiteiten
Het grote buitenterrein biedt heel veel spelmogelijkheden: de kabelbaan, klimtoren, bouwtoren, de zandbakken, tuimelrek en schommels. De buitenruimte is ingericht door de kinderen, in samenwerking met een tuinarchitect.
De bso ondersteunt ouders en kinderen bij hun hobby’s: zo kunnen kinderen deelnemen aan judo-, ballet- en zwemlessen. Voor de bso-kinderen worden ook stichtingsbrede activiteiten georganiseerd: schaken, klimmen, muziekles, djembé, dansles, kinderyoga, fietscursus, musical dance, zelfverdediging, toneel en bollywood dance. Tijdens de bso-uren kunnen sommige kinderen ook naar hun eigen clubjes of lessen: de chauffeur brengt ze naar voetbaltraining, paardrijles of muziekles.

Activiteitenschema
De pedagogisch medewerkers werken met een activiteitenschema dat ze maandelijks uitwerken en dat aansluit bij het seizoen, de behoeftes en interesses van de kinderen. Hierdoor is er een aanbod van leuke en vernieuwende activiteiten omdat iedere pm’er zijn of haar talenten benut om een mooi aanbod neer te zetten waar ieder kind zijn ei in kwijt kan.

Specifieke kennis in huis
De bso probeert zo veel mogelijk pedagogisch medewerkers met een specifieke achtergrond aan te trekken: zo zijn er medewerkers die extra geschoold zijn in creatieve handvaardigheid, sport en bewegen, drama en dans. Er is ook een uitgebreid scholingsaanbod voor de medewerkers.

Samenwerking
Om zorgvuldig te kunnen reageren op kwetsbare kinderen wordt er gewerkt met de protocollen ontwikkelingsproblemen, kindermishandeling en pesten. De medewerkers kunnen ondersteuning en advies krijgen bij twee interne vertrouwenspersonen. Ook wordt samengewerkt met het CJG, bureau Jeugdzorg en het AMK.
Bso ’t Mouwtje regelt de tussenschoolse opvang op een aantal scholen in de buurt en door een goede samenwerking met externe instanties lukt het ze om een breed en uitdagend activiteitenaanbod te bieden. In de vakantie gaat ze er vaak op uit omdat ’t Mouwtje beschikt over zes busjes en deze kan inzetten om naar het bos, de speeltuin e.d. te gaan.

Zie de website >>>
http://www.skbn.nl/?cat_id=27&id=63

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.