Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso Buitengewoon Groningen Bso van het Jaar

Bso Buitengewoon van SKSG uit Groningen is op het Jaarcongres Kinderopvang uitgeroepen tot Bso van het Jaar. De jury roemt de bevlogenheid van het team pedagogisch medewerkers. Zij zorgen voor originele en uitdagende activiteiten om kinderen in aanraking te brengen met kunst en natuur.
Bso Buitengewoon Groningen Bso van het Jaar
Foto: Marike Vroom

De andere twee genomineerden waren Bso Haspelslaan van KinderRijk uit Amstelveen en Bso Buitengewoon van Speelwerk uit Meppel. Deze locaties werden gekozen uit een stapel van bijna veertig inzendingen.

Bso Buitengewoon

Bso Buitengewoon uit Groningen (SKSG Kinderopvang) is gevestigd in een zorgboerderij waar natuur en milieu hoog in het vaandel staan. In deze groene bso zijn de kinderen veel buiten. De inrichting van de bso bestaat uit natuurlijke materialen en hergebruikt materiaal. De kinderen ondernemen originele creatieve activiteiten op het gebied van natuur, techniek, koken en beeldende vorming, onder leiding van de pedagogisch medewerkers die hun eigen specialismen hebben.

Hoog niveau

Ondanks de lastige periode waarin de kinderopvang zich momenteel bevindt, met grootschalige bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag en de daarop volgende vraaguitval, lag het niveau van de inzendingen dit jaar weer bijzonder hoog. Het toont aan dat er, ondanks de terugval, nog altijd flink wordt geïnvesteerd in kwaliteit in de buitenschoolse opvang.

Jury

De jury was samengesteld uit de verschillende branchepartijen in de kinderopvang: onder meer de belangenvereniging Voor Werkende Moeders, vakbond Abvakabo FNV en het NederlandsConsortium Kinderopvang Onderzoek. Daarnaast hadden pedagogen en prominenten uit de branche zitting in de jury, waaronder hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink.

Juryvoorzitter Marike Vroom ging met een cameraman op bezoek bij de drie genomineerde bso’s. Neem ook een kijkje bij de drie bso’s.
Bekijk het filmpje van Bso Buitengewoon Groningen (SKSG).
Bekijk het filmpje van Bso Haspelslaan Amstelveen (KinderRijk).

Bekijk ht filmpje van Bso Buitengewoon Meppel (Speelwerk).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.