Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso blijft dicht: zo houd je toch contact

Tijdens de laatste persconferentie over de coronamaatregelen liet het kabinet weten dat de buitenschoolse opvang voorlopig dicht blijft, uitgezonderd de noodopvang. Een bittere pil. Hoe houd je toch contact met de kinderen die je al maanden niet hebt gezien? Jullie delen tips.
bso-blijft-dicht-zo-houd-je-toch-contact
Foto: Samuel B. / stock.adobe.com

Het kabinet heeft besloten (op dinsdag 23 februari) dat de buitenschoolse opvang dicht blijft. De kinderdagopvang (0-4 jaar), gastouderopvang (0-12 jaar) – inclusief de naschoolse opvang (4-12 jaar) bij de gastouder- en het basisonderwijs zijn per 8 februari weer regulier open.

De bso blijft de komende periode beschikbaar voor de noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie, maar de andere kinderen moeten langer wachten voor zij weer kunnen komen. Volgens het OMT is het nog onverantwoord om de bso volledig te heropenen, want dat kan zorgen voor meer contacten tussen kinderen van verschillende groepen en/of scholen.

Acties

Dat is inmiddels best lang wachten op heropening. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor de medewerkers van de bso. Om het wachten wat te verzachten worden er bijzondere acties georganiseerd. Zo organiseerden de medewerkers van buitenschoolse opvang Het Snuitje in Veghel een heuse ‘drive thru’, waardoor ze de kinderen toch nog even konden zien én, misschien nog wel belangrijker, de kinderen hen ook weer.

Ook Kinderopvang Iep organiseerde een drive thru, gezellig met muziek, lampjes, wat lekkers en cadeautjes. Medewerkers van kinderdagverblijf (inclusief bso-groepen) OLLIE & co een online carnavalsbingo via teams. ‘Groot succes’, schrijft een medewerker op onze Facebookpagina.

Knutselpakketjes

Wilma schrijft: ‘Wij hebben een aantal filmpjes gemaakt en naar de kinderen gestuurd.’ Medewerkers van Kibeo Anemaetstraat (bso) in Nieuwe-Tonge hebben, samen met de kinderen van de noodopvang, winter-knutselpakketjes bij de kinderen langs gebracht en even een praatje gemaakt met de kinderen en ouders. ‘Een leuke manier om het contact te houden. Er wordt ook leuk op gereageerd. Daar doe je het voor’, schrijft Carola.

Sandra: ‘Wij hebben een vrijetijdspakket gemaakt. In de vakantie een buitenactiviteit van een uurtje voor de kinderen die niet naar de noodopvang komen.’ Gelukkig zijn er ook bso-medewerkers die de kinderen nog zien op school of tijdens de tussenschoolse opvang, omdat ze in één gebouw zitten met de basisschool.

We wensen alle bso-medewerkers veel succes in deze tijd! Wil jij ook een tip delen hoe je in contact blijft met de bso-kinderen die niet naar de noodopvang gaan? Deel je tip hieronder in de reacties, of praat mee op onze Facebookpagina.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.