Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Brabantse kinderopvangondernemer bedenkt rekentrucje

Brabantse kinderopvangondernemer bedenkt rekentrucje

De eigenaresse van Kinderopvang Mira in Valkenswaard heeft een constructie bedacht om de extra kosten voor ouders in 2012 te drukken. Ze brengt ouders vier uren per week extra in rekening en laat ze daarvoor 15 cent per uur betalen. Ouders ontvangen wel de volle mep kinderopvangtoeslag per uur. Aan het einde van de rekening verliezen ouders niets ten opzichte van 2011.

Niks illegaals
‘Dit heeft nog niemand verzonnen. En het mooie is, ik doe niks illegaals’ aldus eigenaresse Mira Molenaar in het Eindhovens Dagblad. De extra uren boekt ze in als in- en uitlooptijd. Ze rekent als volgt: Als een kind twee dagen per week naar het kinderdagverblijf gaat, dan ben je als ouder een kwartier ’s ochtends en een kwartier ’s avonds bij het brengen en halen extra aanwezig. Bij elkaar opgeteld komt dit neer op vier uren per maand en deze schrijft ze bovenop het aantal opvanguren.

Ronduit negatief
BOinK, de Belangenvereniging voor Ouders in de Kinderopvang reageert ronduit negatief op het plan. Ze wijzen op een incident waarbij onlangs twee Brabantse kinderopvangorganisatie door de Fiscus zijn teruggefloten. Ouders draaien met terugwerkende kracht op voor de rekening. De Belastingsdienst heeft nog niet op het plan gereageerd.

Bron: Eindhovens Dagblad
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Ik verbaas me al jaren over de wijze waarop er met uren declaraties naar ouders wordt gewerkt. Waarom extra uren rekenen ??? Een BSO middag is toch simpel weg niet meer dan 3 uur en dat 40 weken per jaar, Vakantieopvang is 10 uur per dag en wordt gerekent als het kind komt !! Een dagje KDV is 10 uur. In welke andere branche wordt er zo belachelijk met uren omgegaan als in de kinderopvang ?? En dan ook nog trots zijn op jezelf door haal en breng uren te door te berekenen…..als dat geen fraude is !?

  2. Lees alle reacties
  3. Mevr. Molenaar vindt dat ze ‘niks illegaals’ doet. Beste mevr. het verdiend zeker geen schoonheids prijs!! Het is mede door dit soort praktijken dat de kinderopvang, welke vorm dan ook, voor veel mensen steeds moeilijker te betalen is. Smakeloos, en geeft Kinderopvang MIra negative reclame!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.