Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bossche basisscholieren vertonen bendegedrag

Gewelddadige

Ouders van basisschoolleerlingen in de Bossche wijk Kruiskamp zijn vorige week geïnformeerd over signalen dat kinderen gewelddadige rituelen van de gewelddadige Amerikaanse jeugdbende MS-13 kopiëren. De informatie komt van schooldirecties en welzijnswerk.

Onder dwang stelen
In de brief wordt beschreven hoe de bende te werk gaat. Om bij de groep te mogen horen, moet een kind door een ander groepje kinderen 13 seconden in elkaar geslagen worden of het kind moet onder dwang iets stelen. ‘De kinderen passen deze methode toe als spel en noemen het MS-13’, aldus de brief. ‘Op internet is te zien dat deze methode in Midden-Amerikaanse landen een zeer gewelddadige manier van groepsvorming is.’

Afpersing en bedreigingen
Kinderen zijn bang, blijkt uit de broef. Kortgeleden zijn incidenten van pestgedrag, afpersing en bedreigingen op school voorgekomen. Weekblad Panorama verschijnt deze week met een reportage uit de wijk en laat leraren aan het woord die zeggen dat kinderen vanaf groep 5 worden geronseld. Aangiften of meldingen van slachtoffers van geweld zijn bij de politie tot dusver niet bekend, aldus de gemeente Den Bosch. Ouders is gevraagd om gewelddadig gedrag tussen kinderen te melden aan de wijkagent of op school.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.