Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOinK wil meer diversiteit binnen oudercommissies

BOinK wil meer diversiteit binnen oudercommissies

Boink, de belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, zoekt oudercommissies van kinderopvangorganisaties die willen werken aan diversiteit. Volgens BOinK zijn oudercommissies gemiddeld geen goede afspiegeling van de gebruikers van de desbetreffende kinderopvang.

Ouders met een niet Nederlandse achtergrond
BOinK wil vooral de betrokkenheid en de medezegenschap versterken van ouders met een niet Nederlandse achetrgrond. Deze groep ouders is veel minder bekend en maakt veel minder gebruik van hun recht op medezeggenschap. Door hun participatie te bevorderen kunnen aanbieders beter inspelen op de wensen en behoeften van deze groep ouders en hun kinderen.  BOinK wordt in deze missie ondersteund door E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en divsersiteit.

Een jaar lang begeleiding
In april worden 12 oudercommissies geselecteerd die een jaar lang begeleiding, informatie en ondersteuning krijgen om tot een diverse samenstelling te komen. Iedere oudercommissie die een enquete invult, maakt kans om te worden geselecteerd. Daarnaast worden ouders en pedagogisch medewerkers geïnterviewd. Wil je met jouw oudercommissie ook meedoen aan dit project? Geef je dan op via boink@boink.info.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.